"3 от 3 " за волейдамите на Стара Загора, с поглед към "ТОП 3"!

30.01.2021

Трета поредна победа извоюваха волейдамите на Стара Загора. "Беройки" надделяха над новака "Варна ДКС" с 3:1 след повече от час половина игра в зала "Иван Вазов". Третата част се оказа равностойна в силен мач за старозагорския тим в съботната вечер. След 25:18, 25:22,21:25 и отново 25:18, момичетата на Диян Боюклиев и Стефан Стефанов взеха очакван успех в мач от осми кръг на женското първенство Демакс лига. С това старозагорки записаха четвърта победа в шампионата и заемат трето място с две загуби и 13 точки. 

 На свой терен "беройки" показаха увереност, като успяха да затворят мача, само с един загубен гейм. В първите две части варненки започваха много добре, демонстрираха възможности и диктуваха резултата до средата. След това обаче домакините съумяваха да направят обрат и да ги затворят в своя полза, като поведоха с 2:0. Амбициозният тим на ДКС обаче не се отказа да се бори и в третата част на свой ред се отприщи, като отново след обрат в резултата, спечели гейма и остана в играта. Четвъртият гейм започна равностойно и отново предвещаваше интересен развой, но гостенките не успяха да повторят успеха си от предната част и да докарат мача до тайбрек. В средата на гейма "Берое" се откъсна и поведе със 17:14. До края домакините не позволиха изненади, взеха гейма с разлика, а с това спечелиха и крайната победа с 3:1.

 "Показахме характер в един оспорван и "завързан" мач. Доволни сме от поредния успех, отборът е сплав от опитни и ерудирани състезателки, младост и страхотен щаб. Благодаря им за работата и себераздаването! Надявам на 3 февруари на мача с "Локомотив"/София/ в сряда  отново да покажем облик и добра игра. Тези три поредни победи ни дават спокойствие и увереност, от нас зависи отново да печелим точки и да сме в битката за медалите! Вече има отбори с равностойна игра, доста изненади при дамите, дебютантите ще окажат съпротива и ще поднесат изненади. Играем с настроение и увереност, независимо от това, че няма публика и близо месец и половина пауза. Сигурен съм в успехите ни в сезон, в който спасихме и завоювахме своето участие в елита. Школата "ражда" талантливи деца, които вече играят при нас. Благодарение на Община и бизнес ще успеем! Вече респектираме с резултати и име", коментира след двубоя президентът Николай Николов /на снимката/.  

Коментари

© 2021 БЕРОЕ-ВК - Всички права запазени