Ново при дамите в НВЛ!

11.10.2019

В Националната волейболна лига за жени бяха обявени няколко новости в регламента на шампионата.

 Осемте участващи отбора ще се срещнат всеки с всеки по три пъти – по два пъти при класическото разменено гостуване и още по веднъж на допълнителни турнири – общо шест с по четири тима, които са предвидени за декември, февруари и март.

Друга новост е, че ще има по едно техническо прекъсване на гейм, което ще става, когато единият от съперниците достигне 12 точки. През миналия сезон техническите прекъсвания бяха изцяло премахнати, а преди това се правеха по две на гейм.

Въвежда се и така нареченият зелен картон за феърплей. Първият съдия на срещата ще може да показва зелени картони на състезателки или на хора от щабовете на отборите, чието поведение и постъпки допринасят за нормалното протичане на срещата, за предотвратяване на конфликтни ситуации или по някакъв друг благоприятен за волейбола начин. Получаването на зелен картон няма да има непосредствен ефект върху самата среща.

Шампионатът започва на 25 октомври. Тимът от морска Варна-"Перун" ще играе своите домакински срещи в зала "Багира" в Казанлък.

• Осем отбора играят редовен сезон по система всеки-срещу-всеки на разменено гостуване. Отборите ще се срещнат и още веднъж на допълнителни турнири
• Следват плейофи с участието на всички осем отбора
• Победителят във финалния плейоф става шампион на България; останалите отбори се класират според подреждането си от редовния сезон

Коментари

© 2020 БЕРОЕ-ВК - Всички права запазени