От "Берое" ще участват в осмото издание на Детски спортни игри „Олимпийски надежди“

10.05.2019

Възпитаниците на СКВ "Берое" - момичета, родени 2007 г., заедно със своя треньор Лариса Китипова ще участват в осмото издание на Детски спортни игри „Олимпийски надежди“ на11 май в Стара Загора. Освен, че ще представят своя спортен клуб, "беройки", заедно с над 800 деца от старозагорски училища и спортни клубове, ще имат възможност да пробягат 100 метра с ултрамаратонеца Красимир Георгиев .

Организационен комитет от олимпийски, световни и европейски шампиони, и медалисти от различни видове спорт, под председателството на змс Александър Томов и Граждански клуб ЛИПА, в партньорство с Община Стара Загора, организират за осми път детските игри.

В събота, в 9.30 часа пред общинската зала „Иван Вазов“, преди началото на детските игри, ще бъде даден старта на третия етап от бягането на Красимир Георгиев. Ултрамаратонецът предвижда да пробяга 1300 км от Черно до Адриатическо море в рамките на 15 дни. Той ще се движи по маршрута на паневропейския транспортен коридор №8 и ще финишира в албанския град Драч. Инициативата се провежда под мотото "свързаност" и цели да обедини активните хора от България, Северна Македония и Албания, да насърчи развитието на инфраструктурните връзки, спорта, туризма и бизнеса между трите страни.

В  Детските спортни игри тази година ще се включат 20 клуба и близо 800 деца. Кулминацията ще бъде от 10.00 часа в спортна зала „Иван Вазов“, а преди това състезания ще има в плувния басейн, както и в други спортни зали.

Освен лакомства, участниците тази година ще получат и възпоменателни медали. Ще има награди и за изявени спортисти.

„Всяка година успяваме да привлечем нови спортни величия, разнасяли славата на Стара Загора и България. За проявата ще пристигнат змс Александър Томов, който е председател на организационния комитет от създаването му, змс Йорданка Благоева, състезателка по лека атлетика в дисциплината висок скок, носителка на сребърен и бронзов олимпийски медали, европейска шампионка в зала през 1972 г., първата българска състезателка, която поставя световен рекорд в дисциплина от леката атлетика. Старозагорските изявени лекоатлетки Емилия Драгиева и Красимира Чахова, както и младата надежда във високия скок - републиканският шампион Тихомир Иванов също ще пристигне в Стара Загора.

Демонстрациите в залата ще включват и възраждане на стари спортни игри като скачане на въже и на ластик. Ще има и предизвикателства за родители. Идеята е да се привлекат повече както деца, така и родители към спорта.

Коментари

© 2019 БЕРОЕ-ВК - Всички права запазени