Лъвиците започнаха своята подготовка за Волейболната лига на нациите

01.05.2019

Женският национален отбор по волейбол на България започна подготовка за новия сезон. За заниманията на разширения състав в столичната зала "Христо Ботев" старши-треньорът Иван Петков повика и три от възпитаничките на ВК "Берое" - Веселина Григорова, Радостина Маринова и Мария Кривошийска. Общо 20 момичета вече стартираха своята подготовка с националния тим, като се очакват още шест от състезателките, които все още със своите клубове в чужбина. Това са Елица Василева Скандичи (Италия), Гергана Димитрова и Мира Тодорова – Волеро Льо кане (Франция), Лора Китипова и Мария Каракашева – Волей Алба (Блаж, Румъния) и Петя Баракова - Девелопрес (Жешув, Полша) .

„Започнахме с фитнес, вчера вече влязохме и в зала. Очакваме няколко от най-опитните ни момичета, които все още не са освободени от клубовете си. Крайният срок, в който те трябва да бъдат в София е 11 май“, коментира за официалния сайт на БФВ volleyball.bg мениджърът на националния тим Любомир Герасимов.

На 17 май волейболистките ни отпътуват за Русе, където ще продължат подготовката си за Волейболната лига на нациите. От 21 до 23 май „Арена Монбат Русе“ приема двубоите първия уикенд на престижната надпревара. Съперници на България са Япония, Белгия и САЩ.

Коментари

© 2019 БЕРОЕ-ВК - Всички права запазени