Малките "беройки" продължават към втория турнир на 13-годишните

14.04.2019

Младите надежди на ДЮШ на "Берое", родени 2006-2007 година, се класираха за втория турнир на регион "Странджа", който ще се проведе от 15 до 17 май в Казанлък. В първата си официална проява за сезона, възпитаничките на Лариса Китипова извоюваха мястото си в следващия етап от надпреварата, изигравайки успешно мачовете си в турнира, на който зала "Иван Вазов" бе домакин през почивните дни. В турнира на група Б за отборите на регион "Странджа" участваха съставите на "Казанлък", "Странджа" Средец, СКВ "Берое" Стара Загора и "Сливен" Сливен. "Берое" записа успех с 2:0 над "Средец" и разгроми аутсайдера "Сливен" със същия резултат и смазващо превъзходство. От фаворита "Казанлък" дебютантките ни загубиха с 0:2, което отреди второ място на състава ни в турнира. То обаче бе достатъчно за участие в следващия,  който ще приеме зала "Багира" в Казанлък през месец май.

От надпреварата отпаднаха съставите на Средец и Сливен. През новата седмица ще бъдат излъчени и следващите четири отбора, които ще продължат състезанието на регионално ниво.
"Изключително съм доволна от моите деца. Имахме остра нужда от контроли и въпреки това, успяха да ме изненадат момичетата. Играха всеотдайно, показаха отговорност и по време на подготовката, и сега в срещите. Това е един надежден набор, на който ще разчитаме за успешно представяне в първенствата и в следващите сезони", коментира треньорката на 13-годишните ни състезателки Лариса Китипова.

Коментари

© 2019 БЕРОЕ-ВК - Всички права запазени