"Берое" и "А.С. Висас" Орестиада се срещат още веднъж

15.01.2018

Състезатели от гръцкия "А.С. Висас" Орестиада ще гостуват в Казанлък за поредица от двубои, в които ще участват и отборите на "Казанлък Волей-Багира" и ВК "Берое" Стара Загора, обявиха домакините от СК "Багира".

В началото на октомври миналата година жените на „Берое“ грабнаха купата на гръцкия град в местния турнир „Орестиада‘17“, а сега гъркините се очаква да върнат визитата.

Гостуването на волейтима от южната ни съседка вероятно ще съвпадне с началото на втория полусезон в женското ни първенство, като тази седмица старозагорки гостуват на "Марица", а "Казанлък Волей-Багира" почива. Във втория кръг обаче, на 26 януари, ВК "Берое" приема в спортна зала "Иван Вазов" в Стара Загора младия тим на Казанлък.

В контрола, седмица по-рано, „Берое“ надделя заслужено и категорично в Пловдив с 3:1 над „Раковски“ Димитровград. Женският тим, воден от Страхил Балов, в зала “Лаута“ си върна за Купата, след като именно от втория тим на „Марица“ Пловдив загуби драматично в Стара Загора . Най-резултатна бе опитната Ваня Върбанова с 14 точки.

„Победихме ги със силен сервиз, силна игра на центровете и крайните нападатели. Мога да отлича Ваня Върбанова, Гери Петрова и Яни Борисова, а безспорно спокойствие и добра сработване с отбора показа Цвети Заркова в дебюта си, коментира „старшията“ Страхил Балов след първия мач - проверка в „Града под тепетата“. Именно тук, на 20 януари, старозагорки гостуват на евробоеца „Марица".

Коментари

© 2020 БЕРОЕ-ВК - Всички права запазени