Бием в дебюта за годината

12.01.2018

Старозагорският „Берое“ надделя заслужено и категорично с 3:1 /18:25, 25:20, 25:16, 25:19/ над „Раковски“/Димитровград/ във волейболна контрола, играна в Пловдив. Женският тим , воден от Страхил Балов, в зала “Лаута“ си върна за Купата, след като именно от втория тим на „Марица“/Пловдив/ загубиха драматично в Стара Загора . Най-резултатна днес бе опитната Ваня Върбанова с 14 точки.

„Доволен съм от победата, въпреки контузиите и кадровите проблеми. Играхме само с един разпределител и с десет състезателки в контролата“, коментира секунди след победата треньорът Балов . Папанова, Баракова и Матеева не пътуваха с тима ни за срещата с вицешампионките. Богданова претърпя медицинска интервенция и ще се върне на терена след месеци, само Алейникова бе разпределител в мача за „зелено-белите“ от Стара Загора.

„Победихме ги със силен сервиз, силна игра на центровете и крайните нападатели. Мога да отлича Ваня Върбанова, Гери Петрова и Яни Борисова, а безспорно спокойствие и добра сработване с отбора показа Цвети Заркова в дебюта си. Играхме след 0:1 със спокойствие и настроение, а според мен е нужно да подобрим посрещането във всяка част от игрището“, коментира „старшията“ Страхил Балов след първия мач-проверка в „Града под тепетата“-Пловдив. Именно там, на 20 януари гостуваме на евробоеца „Марица“, а преди това утре „беройки“ ще тренират преди неделната почивка и двуразовите тренировки през идната седмица.

Коментари

© 2020 БЕРОЕ-ВК - Всички права запазени