КРАТКО ПРЕДСТАВЯНЕ НА ВК „БЕРОЕ” ЖЕНИ

ВК Берое

Спортен клуб по волейбол „Берое“ е сдружение с нестопанска цел, създаден през 1993 год. в гр. Стара Загора.

През последните два сезона с пълното съдействие и подкрепа на сегашното ръководство в лицето на г-н Васил Аргиров и г-н Деко Григоров бяха постигнати добри резултати, като СКВ „Берое“ се класира, съответно:

            - сезон 2015/2016 год. с отбор Девойки младша възраст – 6-то място в Държавното първенство

            - сезон 2016/2017 год. с отбор Момичета до 12 год. – 2-ро място в ДП

Поради тази причина, волейболните деятели и приятели от гр. Стара Загора излязоха с апел и предложение за възстановяване и възраждане дейността на СКВ „Берое“, който е първият волейболен клуб в града с традиции в женско направление. Вследствие на това беше свикано годишно общо събрание на сдружението през юни 2017 год., на което беше избран нов Управителен съвет и ново ръководство. С абсолютно мнозинство за Председател на УС беше избран г-н Васил Аргиров – уважаван бизнесмен и член на УС на БФВ, а за Изп. директор - г-н Деко Григоров, който е вицепрезидент на БФВ. Разгледаха се предложения и мнения на членовете на ОС за бъдещото развитие на СКВ „Берое“ в два основни аспекта:

Възстановяване и изграждане на детско-юношеската школа и създаване на силен женски отбор, който да бъде включен в спортния календар на НВЛ – жени към Българска Федерация по волейбол за спортно-състезателен сезон 2017/2018 г.

След взетите решения веднага заработихме за осъществяването на първият етап от възраждането и изграждането на волейболния клуб.

 1.   Отбор – жени

Направи се специална селекция от национални състезателки, квалифициран треньорски щаб – специалисти в областта на волейбола.

В самото начало се сформира отбор от 12 бр. състезателки и трима треньори, които и до ден днешен се подготвят и в зала "Багира"/Казанлък/. Успоредно с това щабът води почти ежедневни тренировки и в Стара Загора /зала"Иван Вазов"/.

Старши-треньор в началото на проекта бе Страхил Балов.

За новия сезон /2018-2019 година/ бе направена резонна "рокада" и начело на треньорския щаб е Петър Дочев, заедно с Краси Кънев и Ники Цветков. В школата бяха привлечени опитните Лариса Китипова и Стефан Стефанов.

След като се създаде нов силен женски отбор, информирахме всички медии и обществеността, като не закъсня и интерес от чужбина.

Поставили сме си високи цели за постигане на много добри резултати и класиране в тройката на първенството на НВЛ-жени.

От сезон 2018/19 година тимът ще играе и в евротурнирите, а именно в Купата на претендентите /или Купата на предизвикателството/.

2. Детско-юношеска школа

 Треньорите, специалисти в областта на волейбола, които ще се заемат със задачата да привлекат деца от различни възрастови групи да тренират волейбол и да сформират отбори в тези групи за участие в Държавното първенство по волейбол на БФВ за сезон 2018/2019 год. Целта ни тук ще бъде да привлечем, колкото е възможно повече деца да спортуват и изучават волейболната игра в зала "Иван Вазов".

© 2019 БЕРОЕ-ВК - Всички права запазени