Старшата на "Берое" ще играе на допълнителен турнир

След победа и две загуби, девойки-старша възраст на СКВ "Берое" Стара Загора ще участват на квалификации, за да намерят място в следващ етап от държавното първенство по волейбол за девойки, родени 2001-2002 година. Съставът ни, изграден от по-млади състезателки, е воден от треньора Стефан Стефанов. Момичетата стартира с успех над "Раковски" Димитровград с 3:2. След загуба от лидера "Казанлък" с 3:0, в третата си среща "беройки" срещнаха труден съперник - състезателките на "Арда" Кърджали. След оспорван и равностоен двубой, съставът ни загуби с 3:0 и остана на третото място в подреждането.

След три категорични победи с 3:0 отборът на „Казанлък“ се класира директно за републиканските финали. Втори остана съставът на „Арда“, а„Раковски“ отпадна от надпреварата. Турнирът на четворката се проведе в Казанлък на 8 и 9 февруари в СК „Багира“ в Казанлък.

"Предстои ни турнир в Стара Загора, на който сме домакини през март - за девойки-младша възраст. С този състав участвахме в първенството на старшата възраст", коментира наставникът на старозагорки Стефан Стефанов. "Целта ни беше да се даде шанс на момичетата да придобият игрови опит и участвайки в повече мачове през зимата, да сме готови за надпреварата в тази възрастова група през пролетния сезон", разказа треньорът. Турнирът на кадетките е от 13 до 15 март в спортна зала "Иван Вазов".

Коментари

© 2021 БЕРОЕ-ВК - Всички права запазени