Приключи есенният турнир за девойки старша възраст на "Берое"

Приключи първият турнир за девойки под 20 год. за сезон 2019/2020г., в който участва съставът на СКВ "Берое" с треньор Стефан Стефанов. Нашите момичета играха в Бургас, като записаха успех над съперничките си от "Тунджа" Ямбол с 3:1 и с идентичен резултат срещу домакините от "Дея спорт". В третия мач "Арда" Кърджали надделя с 3:0, след което сме втори в групата.

"Очаквах по силно представяне от момичетата, с оглед играта им в контролните срещи, но явно проблемът на този етап е психологически. Ще работим в тази посока и напролет, когато ще са и квалификациите, а и финалите, ще сме с повече самочувствие и увереност", разказа треньорът на старозагорки. "Физически и тактически стояхме добре на игрището, но правихме много непредизвикани грешки. Вярвам в момичетата и съм сигурен, че през пролетта ще сме много по-силни", допълни Стефанов.

От 1 до 3 ноември Бургас ще приеме старта на първенството и за девойки младша възраст на "Берое".

Резултати:

Арда- Дея спорт - 3-0

Берое - Туджа Ямбол -3-1

Ямбол - Арда - 1-3

Берое - Дея -3-1

Арда - Берое -3-0

Дея спорт- Тунджа Ямбол 2-3

Класиране от есения дял:

  1.  "Арда" (Кърджали)
  2.  "Берое" (Стара Загора)
  3.   "Дея спорт" (Бургас)
  4.  "Тунджа" (Ямбол)

Надпреварата в група Г, регион Странджа, продължава през пролетта с нов турнир. В него ще играят петте най-добри състава от есенния дял – първите три от подгрупа Г-1 и първите два от подгрупа Г-2. Те ще се срещнат всеки срещу всеки. Първенецът от този турнир взема единствената директна квота за държавните финали на България за девойки под 20 години. Вторият и третият в класирането получават право на допълнителни квалификации.


Коментари

© 2020 БЕРОЕ-ВК - Всички права запазени