Незабравим спортен празник за децата на "Берое"

Младите състезателки на "Берое" - момичета, родени 2007 година и техният треньор Лариса Китипова, представиха клуба в осмите Детски спортни игри "Олиммпийски надежди" с участието на над 800 деца от 24 спортни клуба и известни родни спортисти.

Организационен комитет от олимпийски, световни и европейски шампиони, и медалисти от различни видове спорт, под председателството на змс Александър Томов и Граждански клуб ЛИПА, в партньорство с Община Стара Загора, организираха за осми път игрите, популяризиращи отделните спортове в Града на липите.

Сред специалните гости на проявата бе ултрамаратонецът Красимир Георгиев, който от Стара Загора стартира третия етап от своето бягане, чиято цел е изминаването за 15 дни на 1300 км от Черно до Адриатическо море. Събитието уважиха един от знаковите спортисти на България Йорданка Благоева, Александър Томов, както и младата надежда на атлетиката Тихомир Иванов.

Точно в 10 часа в общинската спортна зала „Иван Вазов“ започна кулминацията на Детските спортни игри „Старозагорски олимпийски надежди“.

„Желая успех на всички деца. Да се влагат повече в спорта и да постигат успехи“, пожела Александър Томов.

„Искаме игрите да бъдат истински празник на детския спорт и здравословния начин на живот, Вие сте бъдещите шампиони и олимпийски надежди на Стара Загора“, каза Олег Стоилов, председател на Граждански клуб ЛИПА. Той връчи специален плакет на Александър Томов по повод 70-годишнината му и почетна грамота на Йорданка Благоева.

Заместник-кметът Красимира Чахова обяви игрите за открити и последва първото предизвикателство, в което се включиха децата и спортните величия. В кръг те трябваше да преминат през обръч, без да си пускат ръцете. Всички се справиха блестящо със задачата, поставена от друга спортна звезда Емилия Драгиева. Старозагорската лекоатлетка благодари на Община Стара Загора за това, че прави всичко възможно всички спортни съоръжения да работят и децата да спортуват там.

Най-младите надежди на Стара Загора с удоволствие демонстрираха възможностите си в различни видове спорт.

Накрая всички участници получиха възпоменателни медали и торбички с лакомства. Имаше и награди за най-добре представилите се деца и родители.

Плакет бе връчен на треньорката на децата от школата на "Берое" Лариса Китипова.

Коментари

© 2019 БЕРОЕ-ВК - Всички права запазени